browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Historia

En mer än 50-årig hobby

Mitt intresse för modelljärnväg började redan i 5-årsåldern. Egentligen var det min pappas intresse från början, och något som han själv önskat sig som yngre. Så när jag, hans son, var 5 år tyckte pappa det var lämpligt att förverkliga en av sina önskningar – nämligen att köpa sin första modelljärnvägs-sats. Till mig – och till sig själv naturligtvis.

Valet av modelljärnvägsfabrikat blev Fleischmann, och inte Märklin som redan då i slutet av 50-talet var vanligare. Och det har jag varit glad för, sen jag var gammal nog att förstå skillnaden – 2-räls istället för 3-räls, och likström istället för växelström.

Min pappa var också tillräckligt intresserad, och ”förståndig”, att han såg till att tågbanan kunde vara uppmonterad på en skiva, eller senare på ett eget bord. D.v.s. den fanns alltid uppbyggd, för att köras med, och inte nedplockad, undanstoppad. Och så har det varit med min modelljärnväg enda sen dess, i stort sett. Enda från den första enkla spår-ovalen i den allra första satsen och genom alla år av tillbyggnad, ombyggnad, flytt och återuppbyggnad och mer ombyggnad etc.

Naturligtvis har mitt intresse gått i vågor under min uppväxt. Under tonåren och studieåren har trafiken på banan legat nere under många år, men den har aldrig varit nedplockad eller såld, bara legat i dvala – och aldrig helt bortglömd.


One Response to Historia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.